تغییر شکل بینی می تواند تجربه ای جالب باشد. بینی جدید، نه تنها می تواند اعتمادبه نفس شما را تقویت کند، بلکه اجزای صورت تان را با هم هماهنگ کرده و ظاهری زیباتر به شما ببخشد. امروزه، بسیاری از افراد به دنبال جراحی بینی هستند. اما آیا این عمل ارزش ریسک های احتمالی اش را دارد؟ آیا جراحی بینی خطرناک است؟ مراقبت های بعد از عمل بینی چگونه است؟ چگونه می توان یک جراح بینی ماهر پیدا کرد؟ در ادامه، به تمام پرسش های شما درباره جراحی بینی پاسخ می دهیم.
عمل زیبایی بینی چیست؟
عمل جراحی زیبایی بینی یا nose surgery، با هدف تغییر فرم و شکل ظاهری بینی انجام می شود. تأثیر این جراحی بر زیبایی بسیار زیاد است و به همین دلیل بسیار محبوب است. جراحی زیبایی بینی یا رینوپلاستی برای ایجاد تناسب بین بینی و سایر اجزای صورت انجام می شود. همچنین، این جراحی برای رفع مشکلات تنفسی و برطرف کردن نقص های ساختاری بینی نیز کاربرد دارد. سپتوپلاستی یا جراحی انحراف تیغه بینی، نمونه ای از این نوع جراحی ها است. به طورکلی، با جراحی زیبایی بینی می توان نواقص زیر را رفع کرد:
- ایجاد تعادل بین اندازه بینی و سایر اجزای صورت
- کاهش عرض بینی و اصلاح موقعیت سوراخ های بینی
- برطرف کردن برآمدگی یا فرورفتگی روی تیغه بینی
- اصلاح نوک بینی بزرگ یا افتاده
- کاهش اندازه سوراخ های بزرگ بینی
- برطرف کردن عدم تقارن در بینی
عمل زیبایی بینی یک عمل سبک است که توسط جراح پلاستیک یا پزشکان گوش، حلق و بینی انجام می شود. این عمل نیاز به بستری شدن طولانی مدت ندارد و شما می توانید در همان روز عمل، به منزل بازگردید. در طول این جراحی، بیمار تحت بیهوشی کامل قرار می گیرد و دردی احساس نمی کند.
آیا عمل جراحی بینی انواع گوناگونی دارد؟
برای انجام این جراحی، استخوان های صورت و بینی باید رشد کامل خود را یافته باشند. جراحی بینی به منظور بهبود ظاهر یا بازسازی بینی صورت می گیرد و می تواند ابعاد و اندازه بینی را تغییر دهد. نوک بینی، سوراخ های بینی و تقارن کلی بینی نیز قابل تغییر هستند. در برخی موارد، برای تقویت ساختار بینی، از غضروف های دیگر قسمت های بدن مانند گوش یا دنده استفاده می شود. در ادامه، انواع مختلف عمل بینی را بررسی خواهیم کرد.
رینوپلاستی
آیا تاکنون چیزی در مورد تفاوت میان جراحی بینی و رینوپلاستی شنیده اید؟ در واقع، این دو اصطلاح به یک عمل جراحی اشاره دارند. بخش بالایی بینی ما از استخوان و بخش پایینی آن از غضروف ساخته شده است. در عمل زیبایی بینی، جراح می تواند هر سه قسمت یعنی استخوان، غضروف و پوست را تغییر دهد تا به نتیجه دلخواه برسد. روش های متعددی برای انجام این جراحی وجود دارد، اما رایج ترین روش شامل ایجاد یک برش کوچک در پایه بینی است. با این برش، جراح می تواند پوست را از ساختار زیرین بینی جدا کرده و سپس تغییرات مورد نظر را روی استخوان ها و غضروف ها اعمال کند. در نهایت، پوست در جای خود قرار می گیرد.
عمل زیبایی بینی شکسته و جراحی زیبایی بینی های کج
جراحی زیبایی بینی تنها برای تغییر ظاهر نیست. در مواردی که بینی بر اثر ضربه دچار شکستگی شده باشد، این جراحی می تواند برای ترمیم آسیب ها و بازگرداندن بینی به حالت اولیه استفاده شود. هدف اصلی در این نوع جراحی، ترمیم شکستگی ها و ایجاد ظاهری متناسب با سایر اجزای صورت است.
سپتورینوپلاستی
بیمارانی که از گرفتگی یا انحراف بینی رنج می برند، می توانند از عمل سپتورینوپلاستی بهره مند شوند. این عمل جراحی نه تنها به بهبود ظاهر بینی کمک می کند، بلکه با برطرف کردن موانع داخلی، تنفس راحت تری را برای بیمار فراهم می آورد. در واقع، سپتورینوپلاستی ساختارهایی را که مانع جریان آزاد هوا در بینی می شوند، اصلاح می کند.
عمل پولیپ بینی
تمامی جراحی های بینی جنبه زیبایی ندارند و برخی از آن ها با هدف درمان مشکلات تنفسی انجام می شوند. یکی از این عمل ها، جراحی پولیپ بینی است. افرادی که در هنگام صحبت یا تنفس با مشکل مواجه هستند، می توانند با این عمل به بهبود وضعیت خود کمک کنند. پولیپ ها توده هایی هستند که در راه های هوایی بینی رشد کرده و مانع جریان آزاد هوا می شوند. تصور کنید یک توده مخاطی در بینی شما وجود دارد که تنفس را برایتان دشوار کرده است.
برای درمان پولیپ، مراجعه به متخصص گوش و حلق و بینی ضروری است. این پزشک با انجام یک عمل جراحی ساده، پولیپ های بینی شما رفع خواهد کرد. دلایل متعددی برای ایجاد پولیپ وجود دارد که آلرژی و حساسیت یکی از شایع ترین آن هاست. جراحی، یکی از موثرترین روش های درمان پولیپ محسوب می شود.
عمل زیبایی بینی بسته بهتر است یا باز؟
عمل زیبایی بینی را می توان به دو شیوه متفاوت انجام داد: روش بسته و روش باز. در روش بسته، تمامی برش های جراحی در داخل بینی و در نواحی پنهان ایجاد می شود. برعکس، در روش باز، یک برش کوچک در قسمت گوشتی بین سوراخ های بینی (کولوملا) ایجاد شده و سوراخ های بینی به طور موقت از هم جدا می شوند.
در مواردی که جراح نیاز به دید گسترده تر و دسترسی کامل تر به ساختارهای داخلی بینی، به ویژه نوک بینی، داشته باشد، روش باز را ترجیح می دهد. این روش به جراح اجازه می دهد تا با دقت بیشتری تغییرات مورد نظر را اعمال کند. در مقابل، روش بسته برای اصلاحات جزئی و تغییرات کوچک تر در شکل بینی مناسب تر است. این روش تهاجمی تر بوده و دوره بهبودی کوتاه تری دارد. همچنین، به دلیل پنهان بودن برش ها، هیچ گونه جای زخمی بر روی بینی باقی نمی ماند.
عمل زیبایی بینی های گوشتی و جراحی زیبایی بینی های غضروفی
بینی های گوشتی به دلیل داشتن غضروف کمتر و پوست ضخیم تر، به ویژه در ناحیه نوک بینی، از بینی های استخوانی متمایز می شوند. این نوع بینی ها بیشتر در آقایان مشاهده می شود. در گذشته، جراحی بینی گوشتی به دلیل پیچیدگی های خاص آن و عدم آشنایی کافی با تکنیک های جراحی، نتایج رضایت بخشی نداشت و حتی برخی جراحان از انجام آن خودداری می کردند. اما با پیشرفت تکنیک های جراحی و درک بهتر تفاوت های ساختاری بین بینی های گوشتی و استخوانی، امروزه می توان با موفقیت بیشتری به جراحی بینی گوشتی پرداخت.
جراحی زیبایی بینی هایی با پوست ضخیم
در جراحی بینی هایی که پوست ضخیمی دارند و اندازه بزرگی دارند، گاه جراحان برای دستیابی به نتایج مطلوب تر، از غضروف های مصنوعی استفاده می کنند. این کار به تقویت ساختار بینی و ایجاد ظاهری زیباتر کمک می کند. برای انجام جراحی روی بینی های گوشتی، به طور معمول از روش جراحی باز استفاده می شود. این روش به جراح امکان می دهد تا به تمام ساختارهای داخلی بینی دسترسی کامل داشته باشد و تغییرات دقیق تری را اعمال کند.
لازم به ذکر است که انجام جراحی بینی برای کاهش عرض آن در افرادی که هنوز به بلوغ کامل نرسیده اند، توصیه نمی شود. زیرا احتمال تغییر شکل بینی در دوران رشد وجود دارد. مدت زمان این جراحی به طور معمول بین دو تا سه ساعت متغیر است. برخی افراد به جای جراحی، به دنبال روش های غیرتهاجمی مانند استفاده از چسب های مخصوص برای لیفت بینی هستند. اما باید توجه داشت که نتایج این روش ها موقتی بوده و ماندگاری پایینی دارند.
هزینه جراحی زیبایی بینی به عوامل مختلفی مانند نوع بینی، روش جراحی، و تجربه جراح بستگی دارد. به طور معمول، هزینه این عمل نسبتاً بالا بوده و امکان دارد بیش از ده میلیون تومان باشد.
عمل جراحی زیبایی بینی استخوانی
بینی هایی که استخوانی هستند و پوست نازکی دارند، به طور معمول برای جراحی مناسب تر هستند. زیرا جراح به راحتی می تواند تغییرات مورد نظر را روی ساختار بینی ایجاد کند. بینی های قوزدار از جمله بینی هایی هستند که با جراحی می توان به نتایج بسیار خوبی دست یافت. به طور کلی، جراحی روی بینی های استخوانی نسبت به بینی های گوشتی راحت تر بوده و نتایج مطلوب تری دارد.
عمل بینی زیبایی طبیعی
در دنیای جراحی های زیبایی، یکی از محبوب ترین عمل ها، جراحی بینی است. اما در میان انواع مختلف این جراحی، نوعی به نام عمل بینی طبیعی یا به عبارتی، جراحی بینی با حفظ ویژگی های ذاتی، طرفداران بسیاری پیدا کرده است. شاید تعجب کنید که بدانید این عنوان، یک دسته بندی مشخص در جراحی بینی نیست. بلکه به عمل هایی اطلاق می شود که در آن، بینی فرد تغییرات اساسی و چشمگیری نمی کند و به نوعی، به شکل طبیعی خود نزدیک تر می شود.
امروزه، افراد به دنبال تغییراتی ظریف و طبیعی در ظاهر خود هستند. آنها تمایل دارند ایرادات جزئی بینی خود را برطرف کنند، بدون آنکه چهره شان مصنوعی و غیر طبیعی به نظر برسد. به عنوان مثال، افرادی که بینی شان قوز دارد، به دنبال راه حلی هستند که این قوز را برطرف کند، اما در عین حال، بینی شان ظاهری طبیعی و هماهنگ با سایر اجزای صورت داشته باشد.
جراحی بینی طبیعی را می توان به دو روش باز و بسته انجام داد. همچنین، این نوع جراحی هم برای بینی های گوشتی و هم برای بینی های استخوانی قابل انجام است. با این حال، نتایج جراحی بینی طبیعی در بینی های استخوانی معمولا بهتر و رضایت بخش تر است. به طور کلی، بینی های گوشتی به دلیل بافت نرم و غضروفی خود، نیاز به تغییرات بیشتری دارند و در نتیجه، امکان ایجاد تغییرات طبیعی در آنها کمتر است.
عمل زیبایی بینی عروسکی یا عمل زیبایی بینی فانتزی
تغییر شکل بینی به شیوه ای عروسکی، یکی از روش های پرطرفدار جراحی زیبایی بینی است که به آن رینوپلاستی فانتزی نیز می گویند. در این نوع جراحی، هدف ایجاد بینی ای با نوکی سربالا و قوسی مشخص است که ظاهری شبیه به بینی عروسک ها به فرد می بخشد. اگرچه این شیوه طرفداران خاص خود را دارد، اما عوارضی مانند کوچک شدن بیش از حد بینی و اختلال در تنفس نیز به همراه دارد.
در جراحی بینی فانتزی، جراح با تغییر ساختار غضروفی و استخوانی بینی، آن را به شکل دلخواه بیمار درمی آورد. با این حال، کوچک شدن بیش از حد بینی می تواند باعث ایجاد مشکلات تنفسی و همچنین عدم تناسب با سایر اجزای صورت شود. از سوی دیگر، برخی افراد به دلیل اهمیت ظاهر و تمایل به داشتن بینی ای متفاوت، عوارض احتمالی این جراحی را می پذیرند.
در سال های اخیر، گرایش به سمت جراحی های زیبایی با نتایج طبیعی تر افزایش یافته است. به همین دلیل، بسیاری از افراد به جای جراحی بینی فانتزی، به دنبال روش هایی هستند که ظاهری طبیعی تر و هماهنگ تر با سایر اجزای صورت ایجاد کند.
In this technique, you can design your nasal shape how do you want it to be.
در این روش می توانید ظاهر بینی خود را به صورتی که میل دارید طراحی نمایید.
عمل زیبایی بینی نیمه فانتزی
همان طور که از نامش پیداست، جراحی بینی نیمه فانتزی به دنبال ایجاد تغییراتی در بینی است که نه کاملاً طبیعی و نه کاملاً عروسکی باشد. در این روش، اندازه بینی به طور چشمگیری کاهش نمی یابد و هدف اصلی، ایجاد تعادل بین اجزای صورت و افزودن کمی قوس به بینی است. این جراحی به دلیل نتایج طبیعی و دلنشین، محبوبیت فراوانی در میان متقاضیان جراحی بینی پیدا کرده است.
در جراحی بینی نیمه فانتزی، جراح با ایجاد تغییرات ظریف در اندازه و شکل بینی، به آن ظاهری زیباتر و متناسب با سایر اجزای صورت می بخشد. کمی بالا بردن نوک بینی و ایجاد قوسی عروسکی در بینی، از جمله تغییراتی است که در این جراحی اعمال می شود. برای دستیابی به بهترین نتیجه، توصیه می شود به جراحان بینی با تجربه و متخصص مراجعه کنید.
کوچک کردن نوک بینی و زیبایی بینی بدون عمل جراحی
علاوه بر جراحی، روش های غیرتهاجمی دیگری نیز برای ایجاد تغییرات ظریف در ظاهر بینی وجود دارد. یکی از این روش ها، تزریق فیلر بینی است. فیلر، ماده ای ژل مانند است که با تزریق آن به نواحی مختلف بینی، می توان به نتایجی مانند کوچک نمایی بینی، رفع قوز بینی و بهبود فرم نوک بینی دست یافت.
تزریق فیلر بینی روشی سریع و بدون نیاز به دوره نقاهت طولانی است. با این حال، نتایج حاصل از این روش به طور معمول موقتی بوده و نیاز به تکرار تزریق دارد. به همین دلیل، بسیاری از افراد همچنان جراحی بینی را به عنوان روشی دائمی برای اصلاح فرم بینی خود انتخاب می کنند.
در طی عمل زیبایی بینی چه اتفاقی می افتد؟
در جدول پایین، اتفاقاتی که قبل، حین و پس از جراحی زیبایی بینی رخ می دهند را توضیح داده ایم:
زمان عمل زیبایی بینی
توضیحات آن ها
قبل از عمل زیبایی بینی
کارشناس بیهوشی از ترکیب گاز بیهوشی و داروی تزریقی استفاده می کند. در طول عمل، با بهره گیری از دستگاه پالس اکسی متر (اندازه گیر میزان اکسیژن خون) و نوار قلب، به طور مستمر وضعیت حیاتی بیمار کنترل می شود. گروه جراحی برای هرگونه وضعیت اضطراری آمادگی کامل دارند.
در زمان جراحی زیبایی بینی
در اتاق عمل پس از بی هوشی، پزشک بینی برش هایی ایجاد می کند. جراحی بینی می تواند آزاد یا محدود باشد. از طریق این برش ها پوست پوشاننده استخوان ها و غضروف ها بالا می رود. در این حالت پزشک به آسانی شکل ساختار بینی را تغییر می دهد.چنانچه بینی بیشتر از اندازه بزرگ باشد، امکان دارد دکتر از پیوند غضروف استفاده نماید.
بعد از عمل زیبایی بینی
هنگامی که برش های مورد نیاز ایجاد شده و ساختار بینی به شکل دلخواه پزشک می رسد، پوست و بافت بینی مجدداً اصلاح شده و بخیه می شود. پس از انجام عمل جراحی باید بینی تا چند روز آتل بندی شود. سپس با دستور پزشک و معاینات لازم آتل ها برداشته شده و فقط چسب روی بینی قرار می گیرد.پس از پایان جراحی، بیمار در بخش ریکاوری توسط پرستار تحت مراقبت خواهد بود. این کار به طور معمول چند ساعت به طول می انجامد.
اگر کنجکاوید بدانید در اتاق عمل چه اتفاقاتی می افتد، فیلم های متعددی از جراحی بینی در بستر اینترنت وجود دارد که می توانید به آن ها مراجعه کنید. اما اگر هنوز تصویری واضح در ذهن ندارید، با جستجوی تصاویری از زیباترین بینی های عمل شده در ایران می توانید به تصمیمی قاطع برسید.
کاربرد تامپون بعد از عمل بینی
یکی از دغدغه های رایج افراد پیش از جراحی بینی، استفاده از تامپون داخل بینی است. این تامپون ها گازهای استریلی هستند که در سوراخ های بینی قرار می گیرند. این تامپون ها وظیفه جذب خون و ترشحات اضافی را بر عهده دارند. چه در عمل زیبایی بینی (رینوپلاستی) و چه در عمل اصلاح انحراف تیغه بینی (سپتوپلاستی)، از این پنبه ها برای کنترل خونریزی استفاده می شود.
بعضی از جراحان برای حفظ شکل و ساختار بینی، از لوله های سیلیکونی به نام اسپلینت داخلی استفاده می کنند. این لوله ها به ویژه در عمل های اصلاح انحراف تیغه بینی (سپتوپلاستی) کاربرد دارند. علاوه بر کنترل خونریزی، اسپلینت ها به ثابت نگه داشتن استخوان ها و غضروف های بینی کمک شایانی می کنند.
آمپول بعد از عمل بینی
در برخی موارد، پزشکان پس از انجام عمل جراحی بینی، تزریق آمپول کورتون را در ناحیه بینی تجویز می کنند. این روش درمانی با هدف کاهش التهاب، پیشگیری از تشکیل اسکار و بهبود عوارض احتمالی پس از عمل انجام می شود. التهاب پس از هر عمل جراحی، امری طبیعی است؛ اما شدت و مدت زمان آن به نوع جراحی، میزان تغییرات ایجاد شده در بافت و پوست بینی و همچنین ویژگی های فردی بیمار بستگی دارد.
یکی از پرسش های رایج بیماران قبل از عمل جراحی بینی، ضرورت تزریق داروهای کورتیکواستروئیدی است. به طور معمول بخش عمده ای از التهاب بینی حدود دو هفته پس از عمل برطرف می شود؛ اما امکان دارد نوع دیگری از التهاب وجود داشته باشد که ماه ها یا حتی سال ها طول بکشد. در این موارد، پزشک بسته به میزان التهاب باقیمانده، تزریق دارو را چند ماه پس از عمل توصیه می کند.
جراحی بینی با استفاده از لیزر
در سال های اخیر، جراحی بینی با استفاده از لیزر به عنوان یک روش جایگزین برای عمل جراحی سنتی مطرح شده است. این تکنیک نوین با دقت بسیار بالا و ایجاد حداقل تهاجم، امکان اصلاح نواقص بینی را فراهم می کند. یکی از مزایای مهم این روش، کاهش میزان تورم و بهبود سریع تر بیمار است.
ملاحظات قبل از عمل جراحی بینی
عمل جراحی بینی مانند هر عمل جراحی دیگری نیازمند آمادگی های لازم است. رعایت توصیه های پزشک قبل از عمل، به کاهش عوارض احتمالی و دستیابی به نتیجه مطلوب کمک شایانی می کند. به طور معمول قبل از عمل، پزشک آزمایش های خون و سایر آزمایش های لازم را تجویز کرده و امکان دارد مصرف برخی داروها مانند آنتی بیوتیک ها را توصیه کند.
پیش از انجام عمل زیبایی بینی، بسیار مهم است که درباره انتظارات و دغدغه های خود با پزشک متخصص مشورت کنید. برای آمادگی هرچه بهتر برای این عمل، لازم است چند روز قبل از جراحی، اقدامات زیر را انجام دهید:
۱. عکس های قبل از عمل را نگه دارید
تهیه عکس هایی دقیق قبل از جراحی، به جراح کمک می کند تا برنامه ریزی دقیقی برای عمل و دوره نقاهت داشته باشد و همچنین، تغییرات ایجاد شده پس از جراحی را به طور دقیق ثبت کند.
۲. ویزیت متخصص بیهوشی فراموش نشود
حضور یک متخصص بیهوشی در طول عمل، برای نظارت بر وضعیت بیمار و اطمینان از عملکرد صحیح سیستم های حیاتی بدن، ضروری است. به همین منظور، پزشک بیهوشی به طور معمول قبل از عمل، سابقه پزشکی کامل بیمار را بررسی می کند و آزمایش های لازم را درخواست می دهد.
۳. ناشتا بودن چند ساعت قبل از عمل
از ۶ ساعت پیش از شروع جراحی، از مصرف هرگونه غذا، نوشیدنی، آب، آدامس و حتی آب نبات خودداری کنید. وجود هرگونه مواد غذایی در معده، خطر بروز عوارضی مانند آسپیراسیون (ورود مواد غذایی به مجاری تنفسی) حین بیهوشی را افزایش می دهد.
۴. مدتی قبل از عمل زیبایی بینی باید سیگار را کنار بگذارید
اگر سیگار می کشید، بهتر است مدتی قبل از عمل، مصرف آن را قطع کنید یا حداقل تعداد سیگارهای مصرفی خود را کاهش دهید. ترک سیگار به بهبود روند بهبودی پس از عمل و کاهش احتمال بروز عوارضی مانند سرفه و خونریزی کمک شایانی می کند. مطالعات نشان می دهند که افراد سیگاری، در مقایسه با افراد غیرسیگاری، روند بهبودی کندتری پس از جراحی بینی دارند.
۵. بیماری های زمینه ای را به جراح بینی اطلاع دهید
به طور کلی، جراح بینی شما پیش از انجام جراحی، سابقه کامل پزشکی و دارویی تان را مورد بررسی قرار می دهد. هرگونه بیماری زمینه ای که امکان دارد در جریان عمل یا دوره نقاهت مشکلاتی را ایجاد کند، باید پیش از عمل به اطلاع پزشک برسد. برخی بیماری ها مانند اختلالات انعقادی خون (مانند هموفیلی) امکان دارد شما را نامزد مناسبی برای جراحی بینی نکنند.
همچنین، مصرف هرگونه دارو، چه داروی تجویزی و چه مکمل های گیاهی، باید به پزشک اطلاع داده شود. برخی داروها، به ویژه داروهای ضدالتهاب و رقیق کننده خون مانند آسپرین، می توانند خطر خونریزی در طول عمل و پس از آن را افزایش دهند و امکان دارد نیاز به قطع آن ها چند هفته پیش از جراحی باشد.
در صورتی که در روز جراحی احساس ناخوشی یا بیماری کردید، حتماً با پزشک خود تماس بگیرید و طبق توصیه های او عمل کنید. پزشک امکان دارد به منظور اطمینان از ایمنی شما، انجام جراحی را به تعویق بیندازد.
۶. آزمایشات قبل از عمل بینی را انجام دهید
پیش از انجام جراحی زیبایی بینی، انجام برخی آزمایشات ضروری است. این آزمایش ها شامل آزمایش خون برای ارزیابی وضعیت کلی سلامتی، آزمایش های مربوط به عملکرد کبد و هپاتیت، نوار قلب (الکتروکاردیوگرام) برای بررسی سلامت قلب و همچنین بررسی وضعیت سینوس های بینی می شود.
برای اطلاع دقیق از هزینه آزمایش های قبل از عمل، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید یا هزینه ها را به صورت آنلاین بررسی نمایید.
پس از جراحی زیبایی بینی، چه انتظاراتی باید داشت؟
پس از آنکه جراح، بینی شما را به شکل دلخواهتان درآورد، بانداژهایی روی بینی و داخل آن قرار خواهد گرفت. این بانداژها برای محافظت از بینی و حفظ شکل جدید آن ضروری هستند. ورم و تورم ناشی از عمل، طی چند هفته اولیه به تدریج کاهش می یابد. با این حال، پزشکان معتقدند که برای از بین رفتن کامل تورم و تثبیت نتیجه نهایی، امکان دارد تا یک سال زمان نیاز باشد. در طول این مدت، شما شاهد تغییرات تدریجی در ظاهر بینی خود خواهید بود. به طور معمول، در ساعات اولیه روز، تورم بیشتر است و به مرور زمان کاهش می یابد.
جراح شما دستورالعمل های دقیقی در مورد نحوه استراحت پس از عمل به شما خواهد داد. بسیار مهم است که پس از جراحی، سر خود را بالاتر از سطح بدن قرار دهید و استراحت کافی داشته باشید. این کار به کاهش خونریزی و تورم کمک شایانی می کند.
حدود یک هفته پس از عمل، پانسمان خارجی بینی برداشته خواهد شد. پس از گذشت دو هفته، بیشتر کبودی ها و تورم صورت برطرف می شود. انجام فعالیت های ورزشی سبک مانند پیاده روی و حرکات کششی، به طور معمول از هفته چهارم به بعد مجاز است. اما برای انجام فعالیت های سنگین تر مانند وزنه برداری و ورزش های رزمی، باید تا هفته ششم صبر کنید. در نهایت، پس از گذشت حدود یک سال، روند بهبودی کامل شده و شما به شکل جدید بینی خود عادت خواهید کرد.
generally speaking, most patients can expect to look “normal” after about three to four weeks.
به طور کلی، بیشتر بیماران می توانند انتظار داشته باشند که پس از تقریباً سه تا چهار هفته ظاهری طبیعی پیدا کنند.
۱. کبودی بعد از عمل زیبایی بینی
پس از جراحی زیبایی بینی، بروز اندکی خونریزی از بینی، تورم و کبودی در نواحی بینی، لب بالا، گونه ها یا اطراف چشم ها طی چند روز نخستین دوره نقاهت، امری کاملا عادی است. بهره گیری از کمپرس سرد بر روی صورت، پل بینی و اطراف چشم ها تا جایی که تحمل شود، به کاهش کبودی، خونریزی و درد ناشی از عمل کمک شایانی خواهد کرد.
لازم به یادآوری است که کمپرس سرد را به طور مستقیم بر روی بینی قرار ندهید و آن را تنها بر روی پیشانی یا گونه ها قرار دهید. یخ می تواند بر روی جریان خون پوست تاثیر منفی گذاشته و روند بهبودی را با اختلال مواجه کند. علاوه بر این، هر گونه فشاری که به بینی وارد شود، می تواند عواقب نامطلوبی به همراه داشته باشد.
۲. ورم بینی بعد از عمل
یکی از عوارض شایع جراحی بینی، تورم در این عضو است. این امر که ورم و کبودی پس از هرگونه عمل جراحی رخ دهد، امری بدیهی است. اما چرا بینی بیشتر از سایر اعضای بدن متورم می شود؟ آیا این تورم تنها به بینی محدود می شود؟
تورم ناشی از جراحی بینی اغلب در نواحی بینی، زیر چشم ها و بالای لب ها مشاهده می شود. علت این امر، آسیب وارده به استخوان و بافت نرم صورت است. هرچند جراحی زیبایی بینی به منظور بهبود ظاهر انجام می شود، اما به هر حال نوعی آسیب به بدن محسوب می شود. یکی از واکنش های طبیعی بدن به آسیب، تورم است. موادی مانند هیستامین و سایر مواد شیمیایی از سلول های آسیب دیده آزاد می شوند و موجب گشاد شدن رگ های خونی می شوند. در نتیجه این گشاد شدگی، مایع اضافی در بافت ها تجمع یافته و تورم ایجاد می شود.
۳. درد بینی
یکی از دغدغه های اصلی افراد پیش از انجام جراحی زیبایی بینی، میزان درد پس از عمل است. خوشبختانه، اغلب بیماران گزارش می دهند که درد ناشی از این عمل، خفیف تا متوسط است. در واقع، جراحی بینی به خودی خود بسیار دردناک نیست و ناراحتی ناشی از انسداد بینی، مسئله آزاردهنده تری است. برای کنترل درد، به ویژه در ناحیه سینوس ها، پزشک امکان دارد داروهای مسکن تجویز نماید. استراحت کافی، بهترین راهکار برای تسریع روند بهبودی است.
۴. گرفتگی بینی
احساس گرفتگی و انسداد بینی همراه با فشار بر روی سینوس ها، یکی از عوارض طبیعی پس از جراحی بینی است. به دلیل وجود پانسمان های آغشته به پماد آنتی بیوتیک در داخل بینی، مجاری تنفسی به طور کامل مسدود شده و فرد مجبور به تنفس دهانی می شود. این حالت به طور معمول چند روز طول می کشد.
اختلال در حس بویایی و احساس فشار در نواحی گوش و شقیقه ها نیز از دیگر عوارض شایع پس از عمل هستند. پانسمان بینی به طور معمول پس از گذشت یک هفته برداشته می شود. علاوه بر این، پل بینی نیز با استفاده از آتل محافظت می شود تا به کاهش تورم و فرم گیری بینی کمک کند.
یکی از روش های موثر برای کاهش گرفتگی بینی و تسهیل تنفس، استفاده از دستگاه بخور یا رطوبت ساز است. قرار دادن دستگاه بخور در کنار تخت خواب، می تواند به نرم شدن مخاط بینی و کاهش سرفه کمک کند. خشکی گلو و لب ها نیز از عوارض جانبی رایج هستند که مصرف چای و عسل می تواند در تسکین آن ها موثر باشد.
۵. پرهیز از مصرف برخی داروها
در بازه زمانی ده روز قبل و بعد از عمل جراحی بینی، از مصرف آسپرین و سایر داروهای حاوی آن خودداری نمایید. همچنین، به مدت یک هفته پس از عمل، مصرف داروهای ضدالتهابی غیرستروئیدی (NSAIDs) ممنوع است.
۶. رژیم غذایی بعد از عمل زیبایی بینی
پس از جراحی بینی، توصیه می شود از غذاهای سبک، نرم و خنک استفاده کنید. از مصرف مایعات گرم به مدت چند روز اجتناب نمایید. برای پیشگیری از بروز حالت تهوع و استفراغ، شروع تدریجی مصرف غذا ضروری است. رژیم غذایی مناسب و استراحت کافی، نقش مهمی در تسریع روند بهبودی دارند. https://doctor-yab.ir/ اطمینان حاصل کنید که رژیم غذایی شما حاوی مقادیر زیادی ویتامین A و C باشد.
۷. مصرف داروهایی که بعد از عمل زیبایی بینی تجویز می شود
برخی بیماران امکان دارد بلافاصله پس از عمل جراحی بینی، دچار یک یا دو نوبت استفراغ شوند. در صورت تداوم حالت تهوع و استفراغ، پزشک داروهای ضدتهوع تجویز خواهد کرد. همچنین، برای پیشگیری از عفونت، مصرف آنتی بیوتیک نیز ضروری است.
رعایت دقیق دستورالعمل های پزشک در مورد مصرف داروها از اهمیت بالایی برخوردار است. دوره درمان دارویی را به طور کامل طی کنید. در صورت بروز هرگونه واکنش آلرژیک مانند بثورات پوستی، فوراً به پزشک اطلاع دهید. از مصرف خودسرانه هرگونه داروی دیگری بدون مشورت با پزشک خودداری نمایید.
به طور معمول یک ماه و شش ماه پس از عمل، بینی توسط پزشک معاینه می شود تا میزان تورم و تغییرات ایجاد شده در آن ارزیابی گردد.
۸. نحوه خوابیدن بعد از عمل بینی
خوابیدن پس از عمل جراحی بینی امری است که امکان دارد به دلیل وجود پانسمان ها و ترشحات اندک خون، با دشواری همراه باشد. این مسئله کاملاً طبیعی است و بسیاری از افراد با آن مواجه می شوند. با این حال، روش هایی وجود دارد که به شما کمک می کند تا خواب راحتی را تجربه کنید.
پس از انجام جراحی بینی، بهتر است وضعیت خواب خود را تغییر دهید. این تغییر ساده، به شما این امکان را می دهد تا راحت تر بخوابید. برای داشتن خوابی آرام و بدون دردسر، توصیه می شود نکات زیر را رعایت کنید:
- بهترین وضعیت خواب پس از جراحی بینی، خوابیدن به پشت است. این حالت، احتمال برخورد بینی با سطوح اطراف را کاهش می دهد. برای اطمینان بیشتر، می توانید از بالش هایی در دو طرف صورت استفاده کنید تا از بینی محافظت نمایید. همچنین، قرار دادن سر بر روی بالشی با ارتفاع مناسب (حدود ۴۵ درجه) به کاهش خونریزی و تورم کمک می کند.
- استفاده از کمپرس سرد نیز در کاهش التهاب و تسکین درد موثر است. می توانید یک کمپرس یخ را در کنار خود قرار داده و به طور متناوب بر روی صورت خود قرار دهید.
- برای جلوگیری از آسیب های احتمالی، بهتر است به تنهایی بر روی تخت بخوابید. خوابیدن در کنار فرد دیگری امکان دارد منجر به برخورد ناخواسته به بینی شود.
- خوابیدن بر روی شکم به شدت توصیه نمی شود، زیرا فشار وارد شده به بینی می تواند باعث افزایش خونریزی و کبودی شود. همچنین، پایین نگه داشتن سر نیز می تواند بر روند بهبودی تأثیر منفی بگذارد.
با رعایت این نکات ساده، می توانید خوابی راحت و آرام را تجربه کرده و به بهبودی سریع تر خود کمک کنید.
مراقبت های بعد از عمل زیبایی بینی چه هستند؟
مراقبت های پس از جراحی زیبایی بینی از اهمیت بالایی برخوردار است تا نتیجه نهایی جراحی به بهترین شکل ممکن حاصل شود. برای دستیابی به این هدف، رعایت دقیق دستورالعمل های پزشک معالج ضروری است. در هفته های اولیه پس از عمل، مراقبت های ویژه ای مورد نیاز است. سه هفته نخست پس از جراحی، حساس ترین دوره بهبودی محسوب می شود. در این مدت، استراحت کافی و پرهیز از فعالیت های سنگین، بسیار اهمیت دارد برخی از مهم ترین مراقبت های پس از عمل عبارتند از:
- در هفته اول پس از جراحی، استراحت کامل و اجتناب از فعالیت های سنگین بسیار مهم است. از انجام کارهایی مانند صحبت کردن طولانی مدت، لبخند زدن های مکرر، جویدن غذاهای سفت، بلند کردن اجسام سنگین، فوت کردن بینی، خم شدن و فعالیت های شدید خودداری کنید. همچنین، از قرار دادن سر در وضعیت پایین هنگام مطالعه یا نوشتن پرهیز کنید. برای جلوگیری از وارد آمدن فشار به بینی، بهتر است هنگام نوشیدن مایعات، لیوان را روی پل بینی قرار ندهید.
- در طول دوره نقاهت، مصرف الکل و دخانیات به شدت ممنوع است زیرا باعث افزایش تورم و طولانی تر شدن دوره بهبودی می شوند. فعالیت جنسی نیز در هفته های اولیه پس از عمل توصیه نمی شود.
- تا زمانی که گچ بینی برداشته نشده است، از شستن صورت با آب خودداری کنید و تنها با استفاده از یک پارچه مرطوب صورت خود را تمیز کنید. در طول دوره بهبودی، از فشار آوردن به بینی به هر شکل ممکن خودداری کنید.
- آرایش کردن در هفته های اولیه پس از جراحی توصیه نمی شود، زیرا امکان دارد باعث تحریک پوست و افزایش تورم شود. همچنین، از انجام فعالیت هایی که باعث ایجاد فشار بر روی عضلات صورت می شوند، مانند زور زدن، خودداری کنید. در صورت بروز یبوست، مصرف ملین های ملایم با تجویز پزشک توصیه می شود.
- مصرف غذاهای تند و ادویه دار نیز می تواند باعث تحریک بینی و ایجاد مشکل شود. بنابراین، بهتر است از مصرف این نوع غذاها پرهیز کنید.
- برای اطمینان از بهبودی کامل و جلوگیری از عوارض احتمالی، بهتر است تا سه هفته پس از جراحی از مسافرت خودداری کنید. همچنین، در ماه اول پس از جراحی، از قرار دادن عینک آفتابی روی بینی خودداری کنید تا از وارد آمدن فشار به بافت های نرم بینی جلوگیری شود.
ماساژ بینی بعد از عمل
ماساژ درمانی بینی پس از جراحی روشی موثر برای کاهش تورم و کبودی بینی است. بسیاری از افرادی که تحت عمل جراحی بینی قرار گرفته اند، به دنبال راهی سریع و ایمن برای بهبود ظاهر بینی خود هستند. ماساژ بینی، به عنوان یک درمان مکمل، می تواند به این افراد کمک شایانی کند.
اما چگونه باید بینی را ماساژ داد؟ توجه داشته باشید که ماساژ بینی باید با دقت و ظرافت خاصی انجام شود تا به بافت های بینی آسیب نرسد. حرکات ماساژ باید به آرامی و به صورت دورانی در دو طرف بینی انجام شود. از وارد کردن فشار بیش از حد به بینی خودداری کنید و مراقب باشید که به استخوان بینی آسیبی وارد نشود.
چرا ماساژ بینی موثر است؟ پس از جراحی بینی، مقداری مایع در بافت های بینی تجمع می یابد. حرکات ماساژ به این مایع کمک می کند تا از بافت ها خارج شده و تورم کاهش یابد. به عبارت دیگر، ماساژ باعث می شود که ورم بافت ها کاهش پیدا کند.
بهترین راه برای یادگیری صحیح ماساژ بینی، آموزش دیدن از پزشک جراح است. پزشک می تواند به شما نشان دهد که چگونه باید بینی خود را ماساژ دهید تا به بهترین نتیجه برسید. در برخی موارد، پزشک امکان دارد ماساژ بینی را برای بیمار تجویز نکند.
Since the nose retains fluid (for up to a year) following surgery, the massaging motions and compression help push the edema or tissue fluid out of the skin and subcutaneous tissues.
با توجه به اینکه بینی بعد از جراحی مایعات را (تا یک سال) در خود حفظ می کند، حرکات ماساژ در بیرون راندن ادم یا مایع بافتی از پوست و بافت های زیر جلدی بسیار مؤثر است.
راهکارهایی برای تسریع بهبودی پس از عمل زیبایی بینی
آیا کنجکاو هستید که چه زمانی قوس و فرم نهایی بینی تان پس از جراحی آشکار می شود؟ پاسخ این است که رعایت دقیق مراقبت های پس از عمل، نقش بسیار مهمی در سرعت بخشیدن به روند بهبودی دارد. در ادامه، به برخی از مهم ترین نکاتی که به شما کمک می کنند تا سریع تر به نتیجه دلخواه خود برسید، اشاره خواهیم کرد:
- وضعیت خواب: در روزهای اولیه پس از عمل، بهتر است سر خود را بالاتر از سطح قلب قرار دهید. این کار به کاهش تورم و بهبود تنفس کمک شایانی می کند. همچنین، بهتر است به پشت بخوابید تا از وارد آمدن فشار به بینی جلوگیری شود. تا جای ممکن به شکم یا پهلو نخوابید، چرا که به پهلو خوابیدن پس از جراحی بینی می تواند به بینی فشار مضاعفی بیاورد.
- فعالیت های روزمره: پس از بهبودی اولیه، می توانید فعالیت های روزمره خود را از سر بگیرید. اما به یاد داشته باشید که از انجام فعالیت های سنگین و ورزش های پر برخورد خودداری کنید. همچنین، استفاده از لنزهای تماسی پس از رفع حساسیت اطراف چشم، بلامانع است.
- تغذیه: مصرف غذاهای کم نمک به کاهش تورم کمک می کند. همچنین، مراقب باشید که هنگام مسواک زدن به دندان های فوقانی، به بینی خود فشار وارد نکنید.
- محافظت از بینی: از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید، دود و گرد و غبار خودداری کنید. استفاده از کرم ضد آفتاب با SPF ۳۰ یا بالاتر روی بینی نیز بسیار مهم است.
- فعالیت های ورزشی: پس از گذشت چند هفته، می توانید فعالیت های ورزشی سبک را از سر بگیرید. اما بهتر است از ا
Comments on “عمل زیبایی بینی : انواع، نکات قبل جراحی، خطرات و عوارض احتمالی”